Tipy na víkend v Libereckém kraji: Návštěva rozhlasu, Muzejní noc pod Ještědem nebo turnovské Literární depo

16. květen 2024

Přinášíme několik tipů, jak strávit víkend v Libereckém kraji.

Den otevřených dveří Českého rozhlasu Liberec

Čtěte také

Srdečně vás zveme na návštěvu studií Českého rozhlasu Liberec v Modré ulici 1048 v sobotu 18. května. Program začíná v 10 hodin, můžete se vydat na komentovanou prohlídku po stanici, kde potkáte naše moderátory, zprávaře, techniky, vedoucího vysílání i ředitele stanice a společně s nimi nahlédnete do tajů rozhlasové kuchyně.

Podíváte se i do hlavního vysílacího studia, kde si v Písničkách na přání po 12. hodině můžete nechat zahrát svoji oblíbenou skladbu přímo v živém vysílání. V nahrávacím studiu si můžete sami vyzkoušet i to, jak se vysílá.

Program Dne s Českým rozhlasem Liberec bude pokračovat i na zahradě, kde bude připravený hudební program, vystoupí děti ze ZUŠ Jablonec nad Nisou a skupina Vem Camará Capoeira. Speciálním hostem bude zpěvačka Ilona Csáková.

Muzejní noc pod Ještědem

V pátek 17. května budou muzea a galerie mimořádně otevřená do 23 hodin v rámci akce Muzejní noc pod Ještědem. Návštěvníky bude mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou vozit historický autobus, který bude zastavovat u Severočeského muzea v Liberci, Domu Ferdinanda Porscheho ve Vratislavicích nad Nisou, Nisa Factory v Janovská ulici v Jablonci nad Nisou, Lázní u jabloneckého Tyršova parku, a také pod Muzeem skla a bižuterie v Jablonci.

Do Muzejní noci pod Ještědem se kromě výše uvedených, zapojuje i Oblastní galerie Liberec, Technické muzeum Liberec, Automuzeum Liberec a Městská galerie MY v Jablonci nad Nisou.

Dětský den a Den otevřených dveří na Ypsilonce

Liberecký Golf Club Ypsilon pořádá v sobotu 18. května od 13 do 17 hodin Dětský den a Den otevřených dveří. Připravený je program se soutěžemi, zájemci si budou moct vyzkoušet golf s trenérem a otevřené bude i golfové muzeum.

Turnovské Literární depo s Jaroslavem Rudišem

V pátek 17. května se v Železniční expozici Depo Turnov koná akce Knihovory se spisovatelem Jaroslav Rudišem, který představí svou knihu Návod k použití železnice a své další počiny. Beseda začne v 19 hodin, ve 20 na ni naváže čtení z Rudišova románu Winterbergova poslední cesta s hudebním doprovodem.

Ještě před tím, od 18 hodin bude možné si v areálu depa prohlédnout vystavené lokomotivy.

Živá kultura = živý Liberec

Další tipy najdete v přehledu akcí Živá kultura = živý Liberec, který je neziskovým projektem Knihkupectví a antikvariátu Fryč. Projekt propaguje a propojuje libereckou kulturu a jednotlivé pořadatele.

autor: reČRoL | zdroje: Muzeum skla a bižuterie Jablonec nad Nisou , Městská knihovna Antonína Marka v Turnově , Golf Club Ypsilon
Spustit audio

Související