Paddleboarding jede. Závody v tomto sportu hostí o víkendu jablonecká přehrada

25. červen 2023 07:56

Obliba paddleboardingu v Česku roste, a to dokonce natolik, že se v něm pořádají i závody. Například jedny se o víkendu 24. a 25. června konají na jablonecké přehradě. S mikrofonem tam vyrazil reportér Patrik Fišer.

„Správně je ten název Stand Up Paddleboarding, protože stojíme. Stojíme na plováku, který se podobá asi všem lidem známému windsurfingovému plováku. A ten řídíme a poháníme takovým hodně dlouhým pádlem,“ přiblížil David Raab, prezident spolku Česká Federace Stand Up Paddle.

„Cílem toho Českého poháru je seznamovat veřejnost s tím, že ten Stand Up Paddleboarding není jen taková matrace u vody, ze které se dobře skáče a děti nezlobí, ale že je to skutečná sportovní disciplína, která rovnoměrně zatěžuje celé tělo. Je to regulérní sport,“ doplnil prezident sportovní Federace.

„Ten aspekt, aby se lidi bavili a dobře si to mezi sebou užili, je asi opravdu nadřazený tomu vítězství za každou cenu. To je duch toho sportu,“ přiblížil Raab. V sobotu 24. června paddleboardisté soutěžili ve sprintu a v technice, v neděli 25. června je čeká maratonská trať.

autoři: Patrik Fišer , reČRoL
Spustit audio

Související