Nadšenci z Liberce pořádají pivní degustace online

15. květen 2020

Ochutnat speciální piva, popovídat si u toho se sládkem, dozvědět se zajímavosti o chmelu a ječném sladu a zároveň sdílet svoje názory s ostatními, kteří se mnou pivo pijí. Že to teď nejde? Opak je pravdou…

Zajít si do hospody, posedět s kamarády a ochutnat dobré pivo. Tak to už nějakou dobu nejde kvůli karanténě, říkáte si. A s povzdechem si to říkali i nadšenci z Liberce, kteří se proto rozhodli pořádat degustace pivních speciálů na dálku. Online ochutnávka má nejenom nabídnout zábavný program na večer, ale především podpořit menší regionální pivovary, které kvůli koronaviru přišly o odbyt. 

Sládek Martin Palouš

Například Jablonecký Volt je typický malý pivovar, vše se vaří v jedné místnosti. Sládek Martin Palouš je za nápad s online degustacemi rád, vrací ho zpátky do života. 
Setkávání přes internet není žádnou novinkou, Milan Hořák, původce nápadu degustovat online, chtěl ale, coby nadšenec do piva, něco víc, přidanou hodnotu.

Jak to probíhá?

Sládka Martina Palouše pozoruje přes počítač zhruba dvacítka lidí, kteří se také mohou do debaty přes video nebo audio zapojit. Minipivovary, které se zatím degustace účastnily, hodnotí akci kladně, ekonomicky jim pomohla, například minipivovary Kosa Prérií, Krasavec a také minipivovar Reichenberg.
Nabízí se otázka, jestli pití přes internet není tak parádní, že se lidem nebude chtít vracet do hospod. A co na to říká Milan Hořák? Poslechněte si reportáž! 

autor: sas
Spustit audio

Související