Muž v kufru. Vraždu důchodce kriminalisté vyřešili v rekordním čase: Čtyři hodiny po nálezu těla

Kam zmizel důchodce pan Slavík? Muž, který si přivydělával jako noční vrátný, byl považován za spolehlivého pracovníka. Jenže on vynechal už třetí směnu. A ani nezanechal na dveřích lísteček, kde je a kdy se vrátí, jak obvykle dělával...

Účinkují: Lukáš Král, Anita Krausová, Jan Vlasák, Adam Ernest, Simona Vrbická, Nicole Tisotová, Adam Ernest, Kajetán Písařovic
Vypráví: Emil Hruška
Připravili: Bronislava Janečková, Emil Hruška
Zvukový mistr: Tomáš Gsöllhofer
Zvukové efekty: Petr Šplíchal
Hudba: Petr Šplíchal
Režie: Jaroslav Kodeš
Premiéra: 5. 1. 2022
Autorka projektu: Bronislava Janečková

Záhada jeho zmizení byla vysvětlena 8. srpna 1965. Toho dne se za starým pánem vydala jeho dcera. Do bytu ji pustila dívka, která o sobě tvrdila, že je jeho podnájemnice. 

To by nebylo nic divného. Podivné byly zamčené dveře od spižírny. To pan Slavík nikdy nedělal. A i klíče zmizely. Pomoct musel až druhý den zámečník. Zlé tušení ale již nešlo zvrátit. Ve starém kufru byl nalezen starý pán mrtev.

Zamilovaní

Případu se ihned ujali ostravští kriminalisté kapitán Josef Mužík a poručík Hana Zítková. Bylo zjištěno, že Slavíkův byt nenesl stopy násilného vniknutí. V kuchyni však kriminalističtí technici objevili krevní stříkance. Všechny rány, které měl starý pán na hlavě, byly smrtelné.

Kriminalisty zajímala především mladá podnájemnice. A její snoubenec, o kterém brzy vyšlo najevo, že s ním na žádném pracovišti nejsou spokojeni, nesplácí své dluhy a holduje alkoholu. Dokonce ani jeho rodina o něm nechtěla nic slyšet. Mohl by ale být schopen tak zákeřného činu? Zejména když ho s jeho milou čekala romantická budoucnost?

KUPUJTE NA RADIOTEKA.CZ

autoři: Bronislava Janečková , opa
Spustit audio

Související