Medicína mě baví stále víc, říká Jiří Gatěk

13. červenec 2021

A dovolená v zahraničí pro mě vždy znamená i návštěvu některé místní nemocnice. Říká předseda mamologické sekce při České chirurgické společnosti, letos jubilující rodák z Náměště na Hané, docent doktor Jiří Gatěk.

Stále miluje dobrodružství, cestování s batohem, atmosféru vrcholového sportu a také místo, kde se narodil. Většinu své profesní dráhy se věnuje všeobecné chirurgii se zaměřením na nádory trávicího traktu a nádory prsu. 30 let byl přednostou chirurgického oddělení nemocnice Atlas ve Zlíně, 10 let učí chirurgii sestřičky na Univerzitě Tomáše Bati ve Zlíně.

Je to rodák z Náměště na Hané a velký patriot, který nedávno oslavil své životní jubileum, přičemž prohlásil: „medicína mě baví stále víc, bez ní by to nebylo ono…“

Když v roce 1990 nastoupil na primariát, chtěl se podívat, jak se to dělá jinde v republice i ve světě. Proto i v rámci svých dovolených navštěvoval nemocnice v zemích vyspělých i rozvojových a dnes říká: „Navštívil jsem nemocnice pěti kontinentů a mohu srovnávat. Péče u nás je špičková, ale musíme se zlepšit v komunikaci s pacientem,“ dodává Gatěk. 

autor: zos
Spustit audio