Martina Trchová Trio v Koncertu Studia Noc

15. květen 2014

Koncerty Studia Noc se staly velmi oblíbenými a mezi další umělce, kteří pro vás zahrají živě, se zařadí Martina Trchová Trio.

Martina Trchová zpívá své vlastní písně v doprovodu jazzové nebo klasické kytary (Patrik Henel), kontrabasu (Radek Polívka) a jemně extravagantních bicích nástrojů (Petr Chlouba).

Texty chrlené s hiphopovou kadencí střídají křehké lyrické výpovědi, témata mapují pražskou periferii, aranže přelétají mezi blues, latisko-americkou a klasickou hudbou.

Trio vystupuje od roku 2009 na festivalech s různým žánrovým zaměřením (Trutnov Open Air, festival Boskovice, festival Otevřeno Jimramov, Prázdniny v Telči, Folkové prázdniny v Náměšti nad Oslavou) a v klubech po celé republice, na Slovensku a v Něměcku. Bylo také vybráno jako předkapela pro pražské vystoupení Any Popovic.

Martina Trchová trio

Koncert Studia Noc, ve kterém vystoupí Martina Trchová Trio, si můžete užít buď osobně přímo ve Studiu 1 Českého rozhlasu Olomouc nebo ho můžete poslouchat na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu. Připraven je i přímý videopřenos na YouTube kanálu Českého rozhlasu ve středu 17. března od 20:00 hodin.

Koncert Studia Noc naladíte na frekvencích regionálních stanic Českého rozhlasu. (přehled frekvencí uvidíte po kliknutí na linky)

Český rozhlas Brno (Jihomoravský a Zlínský kraj)
Český rozhlas České Budějovice
Český rozhlas Hradec Králové
Český rozhlas Olomouc
Český rozhlas Ostrava
Český rozhlas Pardubice
Český rozhlas Plzeň (Plzeňský a Karlovarský kraj)
Český rozhlas Region (Středočeský kraj a Vysočina)
Český rozhlas Sever (Ústecký a Liberecký kraj)

autor: Sandy Nosek
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.