Hvězda evropského nového cirkusu opět v Praze. Finský režisér Maksim Komaro přivezl na Jatka svou novinku in_between

19. říjen 2023

Inscenace in_between souboru Circo Aereo měla premiéru v berlínském Chamäleon Theater letos na jaře. Pouze do neděle 22. 10. teď hostuje v multifunkčním prostoru Jatka78 v Praze. Režisér Maksim Komaro, který dlouhodobě spolupracuje i s českým souborem Cirk La Putyka, v ní chtěl docílit co největší pestrosti. Proto uplatnil různé formy vzdušné i pozemní akrobacie, žonglování, fyzické divadlo, a dokonce i disciplínu práskání bičem.

„V téhle inscenaci jsem dal hodně prostoru iluzionismu, s nímž jsem začínal svou kariéru, a také divadelním trikům, určitým analogickým divadelním efektům z 19. století. Do toho se snažím zarámovat současný cirkus,“ osvětluje režisér, jehož poznávacím znamením je prolínání tradičních a moderních cirkusových prvků.

Už nyní připravuje Maksim Komaro s Cirkem La Putyka velký narozeninový projekt na příští rok. Ani v inscenaci in_between ale nechybí česká stopa: „V této inscenaci mám českou scénografku Pavlu Kamanovou, jejíž scéna během celého představení mění tvar a formu. ... Chci vyvovat představu, že po každém mrknutí oka se na scéně objeví něco nového, i když tu není žádný prostor, kam by se to schovalo. To je trochu kouzlo.”

Spustit audio

Související