Dášeňka čili život štěněte. Okouzlující vyprávění Karla Čapka pro malé i velké čtenáře

28. duben 2024

Půvabné příběhy zvídavého štěněte drsnosrstého foxteriéra, který působí radost, ale i vrásky na čele nejen v případě svojí psí maminky Iris, ale i svého člověčího páníčka.

Hudební improvizace: Petr Eben
Čte: Karel Höger
Napsal: Karel Čapek
Režie: Miloslav Disman
Natočeno: v roce 1964

Když se to narodilo, bylo to jenom takové bílé nic, do hrsti se to vešlo; ale anžto to mělo pár černých ušisek a vzadu ocásek, uznali jsme, že to je psisko, a protože jsme si přáli mít psí holčičku, dali jsme tomu jméno Dášeňka? začíná Karel Čapek svou slavnou knihu pro děti o nezbedné psí slečně, kterou si pořídil do domu na Vinohradech. U čtení této slavné knihy se už více než devadesát let baví nejen děti, ale i jejich rodiče. Vy si ji můžete poslechnout v interpretaci skvělého rozhlasového vypravěče Karla Högera. 

Dášenka na fotografii Karla Čapka

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související