Světelná brána pro vánoční focení i velké vyhlídkové kolo. Výzdoba v Jindřichově Hradci bude bohatší

25. listopad 2023 07:00

Adventní výzdoba v Jindřichově Hradci se letos rozšíří o několik nových prvků. Jedním z nich je tematický fotopoint, tedy místo, kde se lidé můžou vyfotit. Má podobu světelné brány, která svým obloukem překlene i větší skupinu lidí.

„Brána je vysoká zhruba pět metrů a široká asi čtyři metry,“ říká Květoslav Šůcha, který s kolegy přivezl nový prvek na jindřichohradecké náměstí. Světelnou bránu sem přepravili jako dva kusy, které spojili na místě. „Kolem by ještě měli být andílci, kteří budou také svítit. Myslím, že to bude vypadat moc dobře a vznikne tu hodně fotek,“ dodává.

Instalaci nového prvku vánoční výzdoby přihlíží Vladimír Mrázek, vedoucí střediska pro veřejné osvětlení Služeb města Jindřichův Hradec. „Bude to ještě dokreslené výzdobou okolních stromů. Na vrcholu je znak města, ten je protkaný diodami a měl by také svítit,“ popisuje.

K vánoční atmosféře přispějí každoročně i provozovatelé místních podniků. „Provozovatelé budou přidávat vánoční ozdoby, tradičně bývá ozdobený třeba hotel Florián, kam by mělo letos přibýt také pár nových prvků. Město se tedy celkově promění,“ pochvaluje si starosta Michal Kozár.

Radnice chystá novinky i v historickém centru – na náměstí Míru, kde každoročně stojí vánoční strom. „Přidáme tam zábavní prvky, dětský kolotoč a velké osvětlené vyhlídkové kolo,“ uvádí vedoucí služeb města Ivo Ježek. Kolo bude dosahovat do výšky okolo 14 metrů, tedy stejně jako morový sloup, vedle kterého bude stát.

„Město investovalo do rozšíření vánoční výzdoby asi 560 tisíc korun,“ doplňuje Ivo Ježek. Kromě obou náměstí přibyde nová výzdoba také ve Václavské ulici.

Spustit audio

Související