Petr Hladík: Podcasty

18. prosinec 2023

Slovo pocast nám může znít trochu zvláštně a cize. Ale není to nic jiného než zvukový záznam mluveného slova. Rozhovory, vyprávění, komentáře. Vybíráte si, co se vám líbí a posloucháte to, kdy se vám zachce. Ostatně i na internetových stránkách Českého rozhlasu najdete spoustu podcastů. Oblíbil si je i Petr Hladík.

autor: Petr Hladík
Spustit audio

Související

  • Petr Hladík: Přezdívky

    Měli jste někdy nějakou přezdívku? Nebo dokonce máte dodnes? Některé dovedou být i docela vtipné nebo matoucí.

  • Petr Hladík: Vnitřní hlas

    Co vám říká váš vnitřní hlas? Poslechli jste ho někdy? Je dobrý nápad se jím řídit a třeba to tak dělat i častěji? Zamyslel se nad tím Petr Hladík.

  • Petr Hladík: Překladač

    Umělá inteligence možná nahradí člověka v mnoha oborech. Třeba v psaní nebo překladech textů. Výsledky tohoto úsilí za chvíli s nadhledem posoudí rozhlasový sloupek.

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.