Na Fidži jsou lidé neuvěřitelně přátelští, pozvou vás domů a chtějí ukázat, jak žijí, to u nás nezažijete, říká cestovatel Miroslav Račan

26. březen 2024

Miroslav Račan navštívil desítky koutů planety. Od roku 2006 je s malými přestávkami prakticky stále na cestách. Svět objevuje na plachetnici Sněhurce, kterou před 18 lety sám postavil.

Na krátký čas se Miroslav Račan mezi svými cestami opět vrátil na Vysočinu. Poslední dva měsíce strávil na Fidži, osamoceném souostroví 322 ostrovů v Oceánii. 

Plachetnici Sněhurku si Miroslav Račan sám postavil před 18 lety

„Já jsem samozřejmě 320 ostrovů neproplul, to bych nestihnul,“ směje se cestovatel. „Ale pár těch nejkrásnějších jsem samozřejmě projel. A je to nádherná oblast Pacifiku, úžasné ostrovy, krásná azurová voda, písečné pláže a co jsem předtím nevěděl, že je tam vlastně nejrozsáhlejší oblast měkkých korálů na potápění. Tak já jsem strávil úžasný chvíle pod vodou,“ vypráví. 

Miroslav Račan, cestovatel

Kromě panenské přírody nabízí Fidži i milá setkání. „Možná jsem vždycky na správném místě ve správný čas, ale v podstatě to je jednoduché, ti lidé jsou tam strašně přátelští, a když za nimi přijdete a s kýmkoli se začnete bavit, tak oni jsou prostě otevření, pozvou domů, povídají si s vámi, ukazuji vám, jak žijí,“ popisuje svá setkání Miroslav Račan.

Z Fidži zamířil Miroslav Račan na Nový Zéland. Jak se plachetnicí cestuje tam? Poslechněte si celý rozhovor.

Víc fotek z cest Miroslava Račana

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio

Související