Kříženka Pixie žila dlouho v rodině, která ji milovala. Teď hledá někoho, kdo ji nahradí

24. listopad 2023

V psím útulku jihlavské městské policie v Pístově čeká na nového pána kříženka Pixie. Je milá a mazlivá. Odmalinka totiž měla milující pány. Teď by potřebovala nového.

"Je to devítiletá kříženka pitbullteriéra, ale je velice hodná," představuje Pixie Kateřina Škarková, vedoucí jihlavského psího útulku. Fenka žila celých devět let s lidmi, kteří ji měli rádi. Kvůli těžké nemoci v rodině teď ale nemohou Pixie věnovat tolik času, kolik by chtěli. "S majitelkou jsme řešili kam s Pixie asi dva měsíce. Nesehnali hlídání ani dlouhodobou dočasnou péči," vysvětluje Kateřina Škarková důvod, proč fenka skončila v útulku.

I když má Pixie některé vizuální rysy pitbullteriéra, má velmi dobrou povahu. "Byla zvyklá žít doma s dětmi, je velice čistotná, poslouchá," říká vedoucí útulku s tím, že už teď Pixie půjčují lidem z řad veřejnosti k venčení. Fena je zcela zdravá, a samozřejmě je očkovaná, čipovaná a odčervená. Vzhledem k její krátké srsti by měla žít s lidmi v bytě nebo domě. Ve výběhu v útulku je teď chráněná kabátkem. Na děti je zvyklá, na další psy si zřejmě bude chvilku zvykat.