Kříženec Ben zaujme na první pohled svým bíle žíhaným černým kožichem. Rád chytá myši

V psím útulku v Polné na Jihlavsku čeká na nového pána kříženec Ben. Je to jeden z případů, kdy si člověk pořídil psa za koronavirové epidemie, a pak na něj neměl tolik času. Ben teď proto hledá někoho jiného.

"Je to kříženec kdoví čeho," směje se chovatelka Lenka Dvořáková s tím, že v Benovi částečně vidí knírače, který mohl mít barvu pepř a sůl. Pes je to čtyřletý, i když díky lehkému bílému žíhání v černé srsti vypadá jako prošedivělý. Z bílých chlupů má dokonce na černé hlavě číro. A zajímavé je, že i délka chlupů je po těle různá. Delší za krkem, kratší na zadku. Ben je prostě originál. "Je to takový vesnický voříšek," dodává chovatelka.

Ben je naprosto zdravý očkovaný, čipovaný a pravidelně odčervovaný. Má střední výšku a váží asi dvacet kilogramů. "Je temperamentní, za každého počasí jde na procházku. Je v pohodě, nechá se mazlit," popisuje Lenka Dvořáková bezproblémovou povahu. U své původní majitelky se měl dobře do té doby, než se po koronavirové epidemii musela vrátit do práce, a on zůstal doma sám. "Pes doma tesknil. Tak mu pořídila kamaráda, tak tam tesknili dva. Majitel řekl: buď psi, nebo vy," vysvětluje chovatelka důvod, proč je Ben v útulku.

Benovi by podle Lenky Dvořákové bylo dobře jak v bytě, tak ve venkovním výběhu. "Je dobrý myšilapák. Zakousne myšičku a přinese ji," dodává s úsměvem.