Koncertem s jihlavským sborem Melodie v Horáckém divadle si splním svůj dávný sen, říká zpěvák Jan Smigmator, který před rokem vystoupil v legendární Carnegie Hall

2. duben 2024

Jan Smigmator je swingový zpěvák, moderátor a dramaturg pořadu Klub Evergreen a taky hudební producent. Před rokem vystoupil v legendární Cernegie Hall v New Yorku. V sobotu 6. dubna se představí společně s Jihlavským smíšeným sborem Melodie v Horáckém divadle.

Spolupráci Janu Smigmatorovi nabídl sbormistr Pavel Salák. Jejich cesty se potkaly už na základní škole. „Honzu opravdu obdivuji a dlouho jsme s Melodií tu myšlenku měli, že bychom ho rádi pozvali, abychom mohli s ním prožít jeden koncertní večer na jednom pódiu,“ říká. „A ten loňský rok, který byl pro něj opravdu, řekl bych, výjimečný a úžasný, tak jsem si říkal, musíme do toho jít, musíme začít jednat, než v New Yorku zůstane,“ dodává.

Jan Smigmator o spolupráci ani chvíli nepochyboval. Jediné kritérium bylo najít termín, který bude vyhovovat všem, včetně Horáckého divadla. „Protože to musím říct, že to bylo moje osobní přání. Když jsme řešili, kde by se ten koncert mohl uskutečnit, tak Pavel navrhoval i větší sály, ale já od dětských let jsem toužil zazpívat si sólový koncert v Horáckém divadle, protože to divadlo miluji. A tak jsem toužil, toužil po tom vystupovat v tomto divadle, do kterého jsme jezdili se základní školou autobusy z Telče a vždycky to byl super zážitek,“ vysvětluje Jan Smigmator. Společný koncert s Jihlavským smíšeným pěveckým sborem Melodie v Horáckém divadle tak bude jeho splněným snem.

Dvojí koncert JSPS Melodie a Jan Smigmator & Band se uskuteční v Horáckém divadle Jihlava v sobotu 6. dubna 2024 od 16 a od 19 hodin. 

Spustit audio