Horácké divadlo se chystá na svou 85. sezónu, na programu má pět premiér. Včetně dokumedie o jihlavské hokejové Dukle

28. březen 2024 12:43

Horácké divadlo v Jihlavě představilo své plány na 85. sezónu, která začne na podzim. Celkem na prknech velké scény uvede pět nových premiér.

Horácké divadlo v Jihlavě představilo své plány na 85. sezónu, která začne na podzim. Celkem na prknech velké scény uvede pět nových premiér.

Divadlo opět do repertoáru zařazuje téma spjaté s Vysočinou a tentokrát se rozhodlo, že to bude jihlavský hokejový klub Dukla Jihlava. Představení se má věnovat jeho historii a zároveň reprezentovat motto ‚Není důležité zúčastnit se, důležité je vyhrát. A pak ještě jedenáctkrát‘. Podle vedení divadla má jít o takzvanou dokumedii - tedy kombinaci dokumentu a komedie. Inscenace má pokrýt příběh klubu od jeho založení přes přesun z Olomouce do Jihlavy až po první ligový titul.

Adaptace filmu

Pro 85. sezónu chystá Horácké divadlo hru na motivy filmu Limonádový Joe, takže se opět pouští do zpracování velmi známého filmového díla. Podle vedení divadla bývají inscenace inspirované filmy úspěšné i proto, že v nich vlastně diváci slyší to, co už znají. V případě představení Limonádový Joe ale předpokládá, že bude mít trochu jiné zpracování. Bude jej totiž režírovat teprve třicetiletý Marek David. Současně bude Limonádový Joe vrcholem sezóny a na prknech hru lidé uvidí v dubnu příštího roku.

Spustit audio