Havlíčkobrodský fotbalový klub zatím nové tréninkové centrum nevybudoval, výchovné za Tomáše Součka nestačí

18. únor 2024 07:00

Když v roce 2020 fotbalista Tomáš Souček přestupoval za půl miliardy korun z pražské Slavie do londýnského klubu West Ham, profitoval na tom i jeho mateřský Havlíčkův Brod. Za desítky milionů korun z transferu plánoval vybudovat nové tréninkové centrum. Zatím ale nestojí.

Na takzvaném výchovném získal havlíčkobrodský fotbalový klub 10% přestupové částky. Čtyři roky po rekordním přestupu ale z plánu došlo jen na demolici staré ubytovny, na jejímž místě má centrum stát. Další práce zatím nezačaly, klubu i městu totiž na projekt za víc než 100 milionů korun chybí peníze. 

„Teď pracujeme na vytvoření projektu, abychom měli projekt, který bude mít stavební povolení, a mohli jsme se pohnout dál v rámci žádostí o dotace. Bez dotačních titulů se neobejdeme,“ řekl předseda klubu Pavel Mazánek. Peníze z přestupu Tomáše Součka nestačí. Část vzaly daně, něco převody měny a vedení klubu muselo investovat i do dalšího vybavení. Teď dalo nemalou částku i za projekt. „Projektová dokumentace vychází na 1,2 milionu,“ dodává Tomáš Souček.

Co dalšího výstavbu nového tréninkového centra v Havlíčkově Brodě komplikuje? Poslechněte si reportáž.

Spustit audio