Změnila se práce policistů v covidové době?

15. únor 2021

I na to odpovídá ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje, plk. Tomáš Landsfeld.

Koronavirus obrátil životy lidí naruby. Pro policisty, jejichž profese patří do integrovaného záchranného systému, to platí dvojnásob. Pomoc v oblastech uzavřených kvůli epidemii, rozdělení kolegů do skupin, které se jen tak nepotkají, kontroly dodržování řady zákazů i přechod na online. To byl rok 2020 pro policisty.

Co bylo v nové situaci roku 2020 pro policisty nejnáročnější? A co bylo z jejich pohledu nejnáročnější pro občany? Jak zvládali situaci v uzavřených oblastech Uničova a Litovle? Jaký byl rok 2020 z hlediska kriminality v různých oblastech? Jak fungují v době přísných protiepidemických zařízení programy prevence kriminality a lze odhadnout, zda bude počet trestných činů narůstat, nebo spíše klesat? Které trestné činy jsou nejčastější, co dělat, když se stanete obětí trestných činů a jak se chovat, abychom se obětí trestného činu nestali? Lze tomu vůbec zabránit?

Dobrá doporučení nabídl v Dobré radě ČRo Olomouc ředitel Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje plk. Tomáš Landsfeld.

autor: zos
Spustit audio