Zemřel slovenský herec a zpěvák Milan Lasica. Zkolaboval během poslední písně výročního koncertu

19. červenec 2021 08:01

Ve věku 81 let zemřel slovenský herec Milan Lasica. Slovenský deník SME napsal, že známý komik vystoupil v neděli během výročního koncertu Bratislava Hot Serenaders. Při poslední písni na pódiu zkolaboval a už se ho nepodařilo oživit.

Lasica podle deníku SME v neděli večer vystupoval s orchestrem ve vlastním bratislavském divadle Štúdio L+S. Oživit se ho již nepodařilo.

„Hráli jsme úžasný koncert k 30. výročí. Úžasný koncert, bavil lidi, potlesk ve stoje. Při poslední děkovačce se zhroutil,“ přiblížil pro Radiožurnál ředitel divadla Danišovič.

Duo Lasica - Satinský

Jako herec se Lasica proslavil zejména ve dvojici s Juliem Satinským, který zemřel v roce 2002. Spolu patřili k oblíbeným komikům po čtyři desetiletí a vytvořili celou řadu nezapomenutelných představení, včetně slavného kabaretního programu Ktosi je za dverami a her Deň radosti, Náš priateľ René či Jubileum. Spolu si tito milovníci ironie a improvizovaného dialogu zahráli i v několika filmech, mimo jiné Srdečný pozdrav ze zeměkoule, Tři veteráni, Utekajme, už ide! či Vážení přátelé, ano.

Milan Lasica se narodil 3. února 1940 ve Zvolenu, ale vyrostl v Bratislavě, kde vystudoval dramaturgii na Vysoké škole múzických umění. V 60. letech pracoval jako dramaturg Československé televize, poté byl několik let členem Divadla Na korze a v 70. letech působil na Nové scéně v Bratislavě. V 80. letech se stal uměleckým šéfem Štúdia S, které se v roce 1999 přejmenovalo na Štúdio L+S.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio