Zeman děkoval na Vysočině za podporu, na jeho počest přejmenují hospodu

11. únor 2013

Budoucí český prezident Miloš Zeman se vrátil na Vysočinu poděkovat za volební podporu svým sousedům. Ti se shromáždili v Obecním úřadě v Novém Veselí. Kvůli velkému zájmu pořadatelé přenášeli Zemanovu řeč i před budovu.

Do Obecního úřadu v Novém Veselí na Vysočině se mnoho lidí nevejde, zvlášť když uvnitř sedí budoucí prezident.

A tak pořadatelé vystrčili z okna reprobednu, aby si mohli Miloše Zemana poslechnout i další zájemci.

Zeman začal tradičně kritikou novinářů. Sousedům se omluvil za to, že zástupci médií neustále okupují Nové Veselí.

Setkání se poté změnilo v sousedskou debatu, došlo při tom i na společné zážitky. Zeman také připomněl, že v Novém Veselí bydlí už 23 let, takže mu zbývají jen dva roky k dosažení hranice, kdy už nebude považován za „naplaveninu“.

Z politických témat zmínil například plány na vetování některých zákonů, amnestii či plavebním kanálu Odra - Dunaj.

Na výzvu přítomných novinářů Zeman krátce zareagoval i na rozhovor svého předchůdce pro polské noviny, kde se Václav Klaus ostře pustil do prvního českého prezidenta Václava Havla. Řekl, že každý občan této země může o každém jiném občanu říci cokoliv, protože podle něj žijeme ve svobodě slova.

Čtěte také

Z obecního úřadu se Miloš Zeman přemístil do místní hospody U bílé růže, která by se měla brzy přejmenovat na restauraci U prezidenta. Zda se tak stane už dnes večer, zatím není známo.

Akce je pro veřejnost přísně uzavřená a dovnitř smějí pouze členové Zemanovy mateřské politické strany SPOZ. Ví se pouze, že k večeři bude pečené maso s bramborovou kaší.

autoři: mik , dka
Spustit audio