Zelené smoothie. Neuvěřitelná škála odstínů zelené barvy je jedním z mnoha trendů letošních Vánoc

23. listopad 2021

Také se už jako děti těšíte na Vánoce? Možná také přemýšlíte, jak vyzdobíte svůj byt a hledáte nové nápady. Vánoce jsou asi vůbec nejdekorativnější svátky. Svojí zdobností se jim nevyrovnají ani velikonoční svátky. 

Mistr florista Mgr. Radka Jedličková ze Střední školy vizuální tvorby v Hradci Králové hovoří v naší radioporadně na téma: jak si krásně vánočně nazdobit interiér.

Jaké jsou trendy letošních Vánoc? Určujete se to ve Frankfurtu nad Mohanem?

Určitě. Ve Frankfurtu nad Mohanem vždy s předstihem bývají představovány vánoční trendy, které nás každý rok čekají. Ale ti designéři to vymýšlí zhruba dva roky dopředu a potom v letních měsících, když si lidé užívají sluníčka, tak jsou představovány nové vánoční trendy.

Čtěte také

Je dobré, když má každý doma svůj tradiční zvyk. Ale je také hezké, že se každý rok určuje móda Vánoc. Jaká tedy bude ta letošní?

Máme pryč dobu, kdy byl trendem jen jeden jediný styl Vánoc. Dnes je to tak, že v té škále několika trendů, které jsou každý rok představovány, si každý najde něco svého. Takže pokud by někdo chtěl přírodní a zelené Vánoce, tak jeden letošní trend má název Zelené smoothie.

Když si představíte, že v létě cokoliv umixujeme, tak vytváříme neuvěřitelnou škálu odstínů zelené barvy. Tak to je právě jeden z barevných trendů letošních Vánoc.

Tradiční jsou asi bílé a červené Vánoce, zlatá a stříbrná barva.

Tak já řeknu ještě další vánoční trend, který se letos objevil. Jmenuje se Zlaté mléko. Co si pod tím představit? Je to jeden z čajů, které se připravují z kurkumy. Tak si představte onu výslednou barvu tohoto nápoje, která je pro nás výrazně žluto - medová. Do toho se přidává zázvor, pepř a skořice. Je to krásně navoněné a nádherně nás to zahřeje.

Zelené smoothie. Neuvěřitelná škála odstínů zelené barvy je jedním z trendů letošních Vánoc (ilustrační foto)

Tedy můžete se večer usadit do pohodlného křesla, venku je už krásná zima a vy popíjíte tento krásný nápoj zlatavé barvy. A to je přesně kombinace barev v jednom letošním vánočním trendu. Krásný přechod od černé po zlaté, až žluté barevné tóny. Vypadá to velice zajímavě.

Ještě nějaké další vánoční trendy můžeme zmínit?

Je jich opravdu velké množství. Například pro ty, kdo rádi mlsají, tak jeden takový trend se jmenuje Oříškový krém. Všechny druhy oříšků, vše co je dřevěné, všechno béžové a smetanové. Nejsou tam žádné velké barevné kontrasty, vše je přírodní.

Také při výrobě vánočního cukroví mnoho hospodyněk používá nejrůznější oříškové krémy a ozdoby nebo čokoládu. A do toho právě tento letošní vánoční trend krásně barevně zapadá.

Lada Klokočníková a floristka Radka Jedličková - podzimní a zimní aranže

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s floristkou Radkou Jedličkovou nejen o trendech letošních Vánoc si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související