Zdravotnická zařízení začínají obnovovat provozy ambulancí

20. duben 2020

Se zmírněním vládních mimořádných opatření souvisejících s onemocněním covid-19 začala zdravotnická zařízení za přísných protiepidemiologických opatření obnovovat provoz svých ambulancí. 

Pacienti můžou začít docházet na plánovaná vyšetření či zákroky. „Nemocnice postupně obnovují provoz ambulancí pro plánované návštěvy specialistů a ode dneška také přijímají pacienty k plánovaným operačním zákrokům. I nadále však platí přísná protiepidemická opatření. Pacienti jsou objednáváni na konkrétní čas tak, aby se v čekárně nepotkaly více než tři osoby současně, v čekárně je nutné dodržovat vzdálenost minimálně dva metry od sebe, i nadále se používají ochranné pomůcky a prostory se častěji dezinfikují,“ přibližuje Radka Miloševská, mluvčí holdingu Agel.

V nemocnicích holdingu nadále hledají výpomoc z řad zdravotníků a budoucích zdravotníků, tedy studenty lékařských fakult, zdravotnických oborů vysokých škol, vyšších odborných škol a středních zdravotnických škol. S ohledem na vzdělání mohou vykonávat činnosti sanitáře, podílet se na triáži pacientů u vstupu do nemocnic, a nebo pomáhat s administrativou.

Fakultní nemocnice Olomouc

Vzhledem k vývoji epidemiologické situace zahajují také zdravotnická pracoviště Fakultní nemocnice Olomouc proces návratu do standardního režimu a obnovení plné péče o pacienty včetně neakutních výkonů a ambulantních vyšetření. V této tabulce naleznete aktuální informace o režimu na jednotlivých klinikách a odděleních včetně kontaktů pro pacienty.

autor: zos
Spustit audio