Zdravé hruškové mlsání z kuchařky gymnázia v Chotěboři

Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš. Příslovím neuvádím recepty často, ale dnes se to hodí.

Studenti chotěbořského gymnázia sepsali v rámci výuky kuchařku a několik receptů nám z ní svěřili. Tématem jejich práce bylo ovoce, a proto i dnešní dobrota bude ovocná, sladká, ale také zdravá, říká autorka receptu Andrea Krbálková.

Ingredience
  • cca 3 hrušky
  • 1 zakysanou smetanu
  • 250 ml kávy
  • 85 % čokoládu
  • 1 kousek hřebíčku
  • piškoty
  • 1 vanilkový cukr

Hrušky oloupeme a nakrájíme na drobné kousky, uvaříme je doměkka společně s vanilkovým cukrem a hřebíčkem. Pak hřebíček vyndáme a směs rozmixujeme, necháme vychladnout. Uvaříme si kávu, v ní namočíme piškoty, káva může být s rumem, pokud je mlsání pro dospělé.

Piškoty naklademe do skleničky – asi 5 kousků na dno, na ně vrstvíme zakysanou smetanu čtyři lžičky, nahoru dáme asi čtyři lžíce vychladlého hruškového pyré.

Na ně opět piškoty a opět asi čtyři lžičky zakysané smetany. Nahoru nastrouháme hořkou čokoládu a ozdobíme celým kouskem této čokolády. Nakonec necháme vychladit.

autor: dak

Mohlo by vás zajímat