Zázrak v Polné se nekonal. Sparta vyhrála na půdě divizního soupeře 4:1

3. říjen 2018 05:00

Fotbalisté divizní Polné zažili největší zápas kariéry, na vlastním stadionu přivítali Spartu. O překvapení Mol Cupu se ale nepostarali a dál jde po vítězství 4:1 tým z Letné.

Na Spartu se přišlo podívat 3450 diváků. Mnohonásobně víc, než tým z Vysočiny normálně sleduje v divizních zápasech. I samotní hráči museli týden před zápasem pomáhat s výstavbou provizorních tribun, přijela totiž Sparta.

Stanciu nastoupit nemohl a Tetteha nechal trenér Ščasný odpočívat, přesto v rudém dresu nastoupila velmi silná sestava, která divizního soupeře přehrávala. Do první šance ji pomohla chyba brankáře a sekretáře Polné v jedné osobě Jindřicha Skočdopole, v opuštěné brance ho ale zastoupil stoper.

Debutant v brance Sparty Heča musel na zem po čtvrt hodině, když zakončoval domácí Kavka. O pár minut později už se ale radovali favorité, když rychlou kombinaci Sparty zakončil Matěj Pulkrab. Stav 1:0 pro hosty vydržel až do poločasové přestávky.

Po přestávce měla Polná velké šance na vyrovnání, Bajera ale vychytal Heča a Válek v jasné pozici netrefil prázdnou branku, za což ho trenére Slavoje okamžitě vystřídal.

Trest přišel záhy. Stoper Sparty Uroš Radaković zůstal nepokrytý v pokutovém území a zvýšil na 2:0. Znásobený náskok se sparťanům hodil, Polná totiž po dorážce Davida Čižka téměř okamžitě snížila.

3450 diváků, kromě několika desítek příznivců Sparty, toužilo po vyrovnání, toho se ale Polná nedočkala. Postup Sparty do osmifinále naopak v závěru potvrdili střídající Josef Šural ranou k tyči a teprve 16letý Adam Hložek. Letenští postoupili po výhře 4:1.

autor: iROZHLAS.cz
Spustit audio