Zapečená brokolice na španělský způsob

Brokolice je jistě velmi atraktivní zelenina. Dobře chutná, dobře vypadá a dá se s ní experimentovat. Zkusme ji zapéct s bramborami. Budeme tedy potřebovat především brambory a brokolici.

Prvně budeme brambory vařit ve slupce, oloupeme a odložíme. Kuchař z jihlavského Naturstylu Robert Lafuntál radí, co dál: „Na tu omáčku si dám cibulku, přidám drcená rajčata, brokolici, červenou mletou papriku a vařím do měkka.“

Ochutíme zeleninovým vývarem a přidáme sojanézu, popř. zakysanou smetanu. Celé to potom smícháme s bramborami a dáme zapéct.

„Brambory ještě před tím nakrájím na plátky, osolím a posypu kmínem,“ dodává Robert Lafuntál.

Související

  • Rýžový salát

    Rýže je úžasná příloha, však také pro velkou většinu lidí na zemi je to základní potravina, a pro mnohé také to jediné, co jedí.

  • Kedlubnová polévka

    Také si u vás doma strávníci vymýšlejí? Jeden nechce to, druhý ono, a člověk musí přemýšlet, co uvařit, aby chutnalo všem.

  • Losos se smetanovou omáčkou

    Zase oběd pro celou rodinu, co si já si počnu? Kdepak, takhle zoufale to rozhodně neberme. Tipy a nápady najdeme všude kolem nás.