Za pamlsek bude Alisha poslouchat na slovo. Na nového pána čeká v polenském útulku

Český rozhlas Vysočina pomáhá zvířatům v útulcích v našem kraji najít nové pány. V zařízení v Polné na Jihlavsku teď žije pět psů. Je mezi nimi i Alisha, temperamentní a veselá labradorka.

Svůj bezbřehý temperament předvádí Alisha každému na potkání. Nejradši by každého umazlila a olízala od hlav k patě. Neznamená to ale, že je nezvladatelná. Na pokyny reaguje, i když zatím nejčastěji na ty, které jsou podpořené malým pamlskem. „Je to nalezeneček v Dačicích, dovezli ji osmnáctého července tohoto roku. Starali se o ni kluci z městské policie. Snažili se najít původního majitele,“ říká ošetřovatelka Lenka Dvořáková, která feně, která je zřejmě kříženec labradora a ridgebacka, dala jméno.

Alisha, pes v útulku v Polné

Příbuznost s ridgebackem dokazuje pruh opačně rostoucí srsti na hřbetu

Alisha má hnědou srst a na hřbetu ridge, pruh opačně rostoucí srsti, typický právě pro ridgebacky. Fena je zdravá, a přibližně pětiletá. „Nemá problém s ničím, zuby má pěkný. Má šedivej čumáček, ale to u nás u lidí je taky občas, že od sedmnácti let šedivíme,“ směje se ošetřovatelka.

Alisha vydrží ležet doma, ale procházky potřebuje

Pes jako Alisha v každém případě potřebuje pohyb, ale stačí jí pravidelné procházky. Ideální by pro ni byla zahrádka, ale dokáže v klidu vydržet i v bytě. A co je důležité. Snese se i s malými psy a má ráda děti.

Alisha, pes v útulku v Polné

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.