Za čtvrteční ráno a dopoledne se na Vysočině stalo 45 dopravních nehod

30. listopad 2017
Zprávy z

AKTUALIZOVÁNO! Na Vysočině od noci téměř vytrvale sněží, což se významně projevilo v dopravě. Klouzající se kamiony blokovaly několik úseků, kupříkladu u Skleného nad Oslavou. Policie od ráno do 15. hodiny eviduje 46 dopravních nehod s celkem dvěma zraněními. Bouralo se i na dálnici D1.

Sníh komplikuje dopravu na mnoha místech Vysočiny. Policie do 13. hodiny napočítala 45 dopravních nehod.

„Těžce se zranil řidič osobního vozidla u obce Dobroutov na Jihlavsku. Oznámení o této nehodě jsme přijali na integrovaném operačním středisku pět minut před jedenáctou hodinou. Padesátiletý řidič s osobním vozidlem dostal smyk a vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím nákladním vozidlem. Při nehodě se těžce zranil a musel být převezen do nemocnice v Brně,“ popsala mluvčí policie Dana Čírtková.

50 oznámení o špatné sjízdnosti

Nejhorší situace, co se týká sjízdnosti, je na Žďársku. „Policisté integrovaného operačního střediska přijali od rána také na 50 oznámení od řidičů, kteří si stěžovali na nesjízdné nebo špatně sjízdné silnice,“ dodala mluvčí.

„Na silnicích především ve stoupáních ráno blokovaly provoz kamiony, které nemohly na kluzké silnici vyjet. Jednalo se například o silnice – Stonařov – Brtnice – Kněžice, silnici u obce Stáj na Jihlavsku, silnici u obce Sklené nad Oslavou a další místa.“

Další dopravní nehody řidiči řešili sami jen se svými pojišťovnami, podle mluvčí Dany Čírtkové je jasné, že kolizí během dne bylo více než nahlášených čtyřicet pět.

„V souvislosti s vývojem počasí apelujeme na řidiče, aby při jízdě dbali zvýšené opatrnosti a v žádném případě nevyjížděli s vozidlem, pokud na něm nemají zimní pneumatiky s dostatečnou hloubkou dezénu,“ upozorňuje.

autor: mik
Spustit audio