Z vysoké školy polytechnické v Jihlavě budou vycházet magistři. Chystá se nový obor

21. duben 2019 06:00

Vysoká škola polytechnická v Jihlavě (VŠPJ) plánuje otevřít nové magisterské obory. Už teď se na budoucí povolání v lavicích školy připravuje na dva tisíce studentů.

„Na tuto školu jsem se přihlásil, protože chci do budoucna podnikat. Tato škola je podle mě prakticky zaměřená, v té výuce to bereme více prakticky a i máme další praxe. Do budoucna hodně mě zajímá investování, třeba nemovitosti, akcie“ Jasno má student čtvrtého semestru Marek Diviš.

Manažerské hry

Ve vybraném oboru se našla i jeho kolegyně Kristýna Frulová. Studuje Finance a právě se chystá na finále zahraniční studentské manažerské soutěže. Pomohl jí k tomu i poněkud netradiční předmět nazvaný Manažerské hry.

„Dostali jsme se ke hře Unisim, kterou jsme vyhráli společně s kolegou. A potom nás paní učitelka kontaktovala, že by nás ráda přihlásila i do téhle hry Battle of Business v Rotterdamu, kde jsme vyplnili takovou studii a na základě té nás pak vybrali do finále, které je v Rotterdamu v květnu.“

Historický úspěch

„Jedná se o historický úspěch našich studentů. Je to poprvé, co jsme je přihlásili na takovou soutěž. Nejdříve prošli školním kolem, to znamená, že se účastnili naší soutěže byznys simulací. Pak teprve jsme ty vítěze, první dva týmy, přihlásili na mezinárodní soutěž, ve které se oni dokázali prosadit mezi třemi stovkami účastníků,“ popisuje koordinátorka krátkodobých výjezdů do zahraničí Martina Chalupová.

Své studenty ale posílá i jinam. „Mohou vyjet do různých destinací v rámci Evropské unie, ale i mimo. Jako třeba letos v lednu byli studenti v Moskvě. Ale vyjeli třeba do Rotterdamu, do Paříže, vyjeli do Levenu, do Bruselu.“

Nové magisterské obory, které mají být v Jihlavě akreditovány, se týkají právě ekonomické a také technické oblasti.

autoři: Zuzana Dudášová , mik
Spustit audio