Z Humpolce na Jihlavu po dálnici bez omezení. Práce na D1 tam skončily

23. listopad 2020 05:00

Mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem na dálnici D1 dělníci o víkendu odstranili dopravní omezení. I přes komplikace se sněhem se dálnici zprovoznit podařilo.

O víkendu se kvůli omezení mezi Humpolcem a Větrným Jeníkovem jezdilo v jednom pruhu. V neděli už běžnému provozu nic nebránilo. „Jede se proti minulému týdnu skvěle, dálnice je plně průjezdná,“ řekl Českému rozhlasu řidič Jaroslav.

Každoročně tou dobou vozí do Čech jmelí z Beskyd, proto má s omezeními na dálnici D1 na Vysočině dostatek zkušeností. „Jsou místa, kde se nemůže jezdit tak, jak by se mohlo, proto ty minuty navíc naskáčou.“

Počasí

Protože počasí bylo během neděle příznivé, nemuseli řešit komplikace ani silničáři. V pátek jim ale práci výrazně zkomplikoval sníh. „V úseku, kde jsme potřebovali pracovat, tak celou noc jezdily sypače, pořád to rozsolovaly. Ale zafungovalo to,“ řekl mluví Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Práce se tak zpozdily, během soboty to ale dělníci dokázali dohnat, dodává mluvčí: „Chybělo nám několik hodin, během dopoledne a odpoledne jsme to ale dohnali.“

Práce na dálnici přes Vysočinu ale tímto víkendem nekončí. U Velkého Meziříčí se bude pracovat do konce listopadu. Mezi Koberovicemi a Humpolcem se opravy protáhnou až do 6. prosince.

autoři: Patrik Salát , mik
Spustit audio