Vysočina v pohybu. Po celý týden jsou zdarma otevřená některá veřejná sportoviště

26. duben 2022 06:00

Přivést lidi zpět ke sportu se snaží akce Vysočina v pohybu. Pro tento týden bezplatně zpřístupnila desítky různých sportovišť pro širokou veřejnost. 

V našem kraji si po celý týden mohou lidé bezplatně vyzkoušet všechny možné sporty. Je totiž akce Vysočina v pohybu. 

Dostupná jsou různá fitness centra, bazény, stadiony nebo tělocvičny. Mnohé sportovní organizace nebo tělovýchovné jednoty připravily také ukázky sportů nebo skupinové lekce. 

Moravské Budějovice

V moravskobudějovické sokolovně je pořádně rušno. Zacvičit si sem přišlo třináct maminek s malými dětmi. „Celá hodina je koncipovaná procházkou nebo prohlídkou tradicemi Velikonoc, jsou to pohybové aktivity, říkadla,“ popisuje cvičitelka Aneta Švaříčková. 

Pohybové aktivity pro rodiče s dětmi v místní tělocvičně jsou díky akci Vysočina v pohybu tentokrát bezplatné. To přilákalo třeba paní Evu. „Chtěly bychom to zkusit jako ochutnávku a jestli by jsme v tom pokračovaly, jak se to bude dceři líbit.“

Smyslem celého sportovního týdne je právě rozpohybovat lidi a přivést je zpět ke sportu. 

Akce Vysočina v pohybu, kterou připravilo hejtmanství společně s provozovateli sportovišť, potrvá až do neděle. Lidé si během ní mohou bezplatně vyzkoušet také netradiční sporty jako společenské tance nebo lukostřelbu. 

autoři: Patrik Salát , mik
Spustit audio

Související