Vysočina nedostane na opravy silnic ani korunu od státu - aktualizováno

22. srpen 2011
Zprávy z

Ani jedna koruna pro Kraj Vysočina se nenašla v rozpočtu Státního fondu dopravní infrastruktury na příští rok. Vyplývá to z materiálu, který má na stole náměstek hejtmana pro oblast dopravy Libor Joukl.

Počítá se sice se zahájením rekonstrukce dálnice D1, ale na dlouho plánované opravy a rekonstrukce žádné peníze nezbyly. Řidiči se tak podle Libora Joukla musí i nadále obrnit trpělivostí. "Jednak je to přemostění mimoúrovňová křižovatka Jihlava na Pávově, dále na přeložku silnice Heroltická, silnice Božejov Ondřejov," vyjmenovává náměstek hejtmana Libor Joukl.

Na úpravu dočasného sjezdu u Jihlavy - Pávova netrpělivě čekají obyvatelé přilehlých domů a také zásobovači firem v průmyslové zóně. Tím, že státní úředníci shodili ze stolu dlouho očekávanou dostavbu mimoúrovňové křižovatky na Pávově, si obyvatelé čtvrti Bedřichov od silničního ruchu neoddychnou. U Pávova je v současné době pouze dočasný sjezd, který má být podle plánu napojený v jednom místě mimoúrovňové křižovatky. Lidem z okolních obytných domů by se tak velmi ulevilo od přemíry nákládních aut a kamionů. Například paní Antonii, kterou Region oslovil přímo ve čtvrti Bedřichov.

Spustit audio