Vyhublého psa Kvída našel řidič u silnice ze Znojma. V Pístově ho vykrmili

31. prosinec 2019

V útulku v Jihlavě už měsíc žije pes Kvído. Podle pravidel tam ale vlastně vůbec neměl skončit. Řidič ho našel na Znojemsku, a odvezl ho do prvního zařízení, které znal.

Pístovský areál ale patří Městu Jihlava, a může přijímat jen zvířata z vlastního katastru.

V jihlavském útulku dostal asi desetiletý kříženec německého ovčáka jméno Kvído. Podle jeho stavu, byl na kost vyhublý, už ale volně pobíhal delší dobu. Po měsíčním pobytu přibral, a i srst vypadá mnohem lépe, než při jeho příchodu. „Je od začátku velmi přátelský, bezproblémový,“ dodává vedoucí útulku. Díky své povaze se bude dobře snášet s dětmi i s jinými psy. Vedoucí útulku ho také od začátku půjčuje zájemcům z řad veřejnosti k venčení.

Kvído je přátelský, a snese se s dětmi i jinými psy

„Pokud bereme psa odjinud, tak je to vždycky jen na našem rozhodnutí, a trošičku překračujeme vlastní pravidla,“ říká vedoucí jihlavského útulku Aleš Toman. Fotografie a informace o nalezeném psovi se okamžitě objevily na internetu, ale nikdo se neozval. Může to být právě i tím, že byl pes odvezený daleko od místa, kde se ztratil.

Pokud psa odvezete daleko od místa nálezu, má menší šanci najít svého původního pána

„Podle zákona se o psa musí postarat příslušná obec, starosta. Ten by měl mít kontakty na útulky, které nejsou omezeny regionálně,“ vysvětluje Aleš Toman. Jihlavě nejblíž je to například soukromé zařízení manželů Dvořákových v Polné.

Spustit audio