Výhra v mezinárodním turnaji byla pro sokolky z Brodu překvapením. Ocenilo je i město

19. říjen 2020

Mladé volejbalistky Sokola Havlíčkův Brod získaly Cenu města. Podařilo se jim vyhrát významný mezinárodní turnaj.

Každopádně ale dívky nezpychly. Svorně tvrdí, že za vše vděčí dobré partě. „Jsme menší oddíl, který má šestnáct dívek v kategorii starších žákyň, dnes už kadetek,“ představuje svůj oddíl trenér Vladimír Matějka. Jeho svěřenkyně se v prosinci roku 2019 zúčastnily prestižního turnaje Prague volleyball games, který ve své kategorii, do dvanácti let, vyhrály.

Vítězství bylo nečekané. „Když jsme tam jeli, tak jsem si říkal, hlavně abychom nebyli v té skupině poslední, to bychom museli potupně jet přes celou Prahu hrát o poslední místo,“ vzpomíná trenér.

Jeho obavy se nepotvrdily. Naopak. Dívky hrály finále. „Nejlepší hráčka Zuzana Henzlová chytila tu správnou formu a dotáhla družstvo k vítězství,“ popisuje napjaté chvíle finálového zápasu Vladimír Matějka.

Trenér je přísný, ale myslí to s námi dobře

Vítězství ale samozřejmě nestálo na jedné hráčce. „Poctivě se připravují, chodí poctivě na tréninky a tvoří výbornou partu,“ říká trenér, a přidávají se i volejbalistky. „Trenér je přísný, ale myslí to s námi dobře. Snaží se držet tu partu,“ říkají dívky.

Vladimír Matějka přiznává, že je jeho práce psychicky náročná, ale daří se mu ji zvládat i teď, kdy dívky procházejí pubertou. „Už se mnou diskutují, je to zajímavější. Drzé nejsou, řeknou to slušně. Je to fajn,“ říká.

Bylo to boží, nejdokonalejší chvíle v mým životě…

Na poslední vítězný zápas mezinárodního turnaje volejbalistky vzpomínají s nadšením. „Skončilo to nějak 16:14, takže to bylo o nervy. Bylo to boží, vlna euforie. Byla to nejdokonalejší chvíle v mým životě,“ popisují jedna přes druhou.

Volejbalistky Sokolu Havlíčkův Brod

Vítězství s trenérem oslavily po svém, ve fast foodu. „Trenér koupil nějaký ty ňaminy,“ smějí se dívky.

Cenu města oslavily volejbalistky v cukrárně

Město Havlíčkův Brod ocenilo úspěch sokolského oddílu volejbalistek Cenou města. Slavnostní chvíli předání dívky také oslavily po svém.

„Potom jsme šly do kavárny, a tam jsme si daly pohár, jakože jsme tak dobrý,“ říká jedna z nich. 

Spustit audio