Výherce Miciny Vysočiny 2016 věnoval cenu útulku. Kocour Prokůpek přibral kilogram a má se dobře

14. září 2018

Opět po dvou letech vybíráme nejkrásnější kočku našeho kraje v soutěži Micina Vysočiny 2018. V prvním ročníku vyhrál kocour Prokůpek Jany Bártíkové z Havlíčkova Brodu.

Zvířátko si tehdy čerstvě přinesla z útulku.

„Prokůpka jsem měla asi měsíc, a protože jsem v práci pěla na něj ódy, tak mě kolegyně vyhecovaly, ať ho přihlásím do soutěže,“ vzpomíná na podzim před dvěma lety Jana Bártíková. Kolegyně ji v tom samozřejmě nenechaly, a pomohly i s celými rodinami a známými hlasovat. Jana Bártíková tehdy o podporu poprosila i skupiny milovníků koček na sociálních sítích. Vyplatilo se.

Do hlasování se zapojili kolegové, jejich rodiny, známí, i skupiny ze sociálních sítí

Výhru v podobě poukazů na kočičí krmení na celý rok Jana Bártíková věnovala havlíčkobrodskému kočičímu útulku Mikeš. „Vím, že nakupovali hlavně stelivo. Byla jsem se tam několikrát podívat, ne na kontrolu, ale prostě pomazlit,“ usmívá se.

Hledáme Micinu Vysočiny 2018

Micina Vysočiny, 2018

Máte doma kočičku? Vyfoťte ji a přihlaste do soutěže Micina Vysočiny. Vítěz dostane krmení na celý rok zdarma.

Prokůpek si rád užívá klidu domova

Kocour Prokůpek se má u Jany Bártíkové očividně dobře. Stal se platným členem rodiny. „Když jdu ráno do práce, tak mu říkám: odcházím, vrátím se v tolik a v tolik. Je to úžasný, když vás doma někdo čeká za dveřmi,“ říká chovatelka. Za ty dva roky přibral kocour asi kilogram, a ztratil nějaký ten zoubek, je to už totiž starší pán, který si rád užívá klidu domova. „Je to zřejmě kříženec nějaké exotické kočky,“ dodává chovatelka.