Vše má svoji energii, čerpejme zdraví z přírody, radí olomoucká makrobiotička a výživová poradkyně Dagmar Lužná

21. září 2020

V každém ročním období si naše tělo žádá jiné složení jídelníčku, abychom zůstali zdraví. Využívat co nejvíce plodiny, které v tomto období dozrávají v našem podnebném pásmu, to je podle Dagmar Lužné dobrá cesta, jak do těla dostat v co nejvyšší míře a nejlepší kvalitě vitamíny, minerály, enzymy.

Jak připravit fermentované (kvašené) potraviny? Jak správně nasušit šípky a jak si z nich připravit kvalitní čaj i marmeládu? Jak potraviny správně uchovávat a proč, dle makrobiotiků, není vhodné zamražování? Zničí se vitamíny vařením? A měli bychom dobře zvážit užívání bylinek a přípravků z nich v situaci, když bereme různé léky? Dobré rady a zajímavé recepty nabídla Dagmar Lužná, poslechněte si celý pořad v odkazu výše.

autor: zos
Spustit audio