Vladislav u Třebíče připomíná staveniště. Městys u hlavní silnice dělá chodníky a nové osvětlení

29. září 2020 06:00

Přes výkopy a lávky chodí teď do svých domovů obyvatelé Vladislavi na Třebíčsku. Do konce roku by ale měly být před velkou částí domů nové chodníky.

Přede dveřmi bagr, pod okny spuštěná vibrační deska, u vchodu hliníková lávka. Vladislav na Třebíčsku se proměnila v jedno velké staveniště. Někteří obyvatelé si stěžují, jiní říkají, že to s vidinou nových chodníků rádi přetrpí.

„Opraví se to a bude to dobré, musí se to udělat. Lidi jsou jak hloupí, ať jsou rádi, že bude hotové,“ řekli dva místní reportérovi.

Nejlépe v noci nebo o víkendu…

„Někdo to bere tak, že se to udělat musí a to omezení přetrpí. Někdo říká, aby se to udělalo, ale nejlépe přes noc nebo o víkendu nebo, když nikdo není doma,“ dodal starosta Jan Havlena (Starostové občanům). „Občas nastane situace, že se někdo nedostane do domu, ale rozhodně to není úmysl. Většinou se nějakým způsobem dohodnou.“

Instalace veřejného osvětlení a výměna dlažby ve Vladislavi je pro městys jednou z největších investic, která byla v plánu několik let. Stavba vyjde asi na osm milionů. „Už před pár lety jsme začali s výměnou dlažby. Energetici nás zastavili, že by to chtěli spojit a dát přípojky k jednotlivým domům do země.“

Práce ve Vladislavi budou hotové do konce roku.

autor: Milan Soldán
Spustit audio

Související