VIDEONÁVOD: Jak na natáčení s dronem

8. srpen 2019

Létání dronem je čím dál více populární. Vedle požitku z létání umožnují lepší drony i pořízení kvalitních leteckých snímků, čehož při své práci využívá i liberecký kameraman Pavel Chobot.

Podle libereckého profi pilota dronu je při létání vždy třeba respektovat legislativu, bezpečnost a soukromí těch, které svým natáčením ovlivníme.

Při profesionálním a komerčním natáčení dronem je také třeba mít oprávnění na letecké práce, jinak hrozí vysoká pokuta. V současné době se ale připravuje novela, která bude vyžadovat příslušná letecká oprávnění i pro takzvané hobby piloty.

Podle Pavla Chobota drony jednoznačně ulehčují práci nejen profesionálním kameramanům, ale také například architektům či serverům, které vytváří mapy. Záběry, které se dříve točily z vrtulníku nebo na takvzvaných kolejích lze totiž v dnešní době podstatně snáze a levněji pořídit za pomoci těchto bezpilotních prostředků. 

autoři: David Hamr ,

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.