VIDEO: Stačí chvilka nepozornosti a peněženka je pryč. Policie hledá údajnou zlodějku z Jihlavy

20. červenec 2018 12:37

Poslední květnový den letošního roku přišla žena v obchodním centru City Park v Jihlavě o peněženku. Dokládá to kamerový záznam, podle kterého byla okradena jinou ženou. Policie po ní pátrá.

Vše se seběhlo v jednom z obchodů jihlavského City Parku.

„Zákaznice prodejny přišla do obchodu před čtvrtou hodinou odpoledne, kabelku měla zavěšenou přes rameno. Věnovala se výběru zboží, prohlížela si vystavené oblečení a nevěnovala příliš pozornosti ženě, která se pohybovala těsně v její blízkosti. Prostor rukou si neznámá žena maskovala oblečením, které předtím vzala ze stojanu. K zákaznici prodejny se přibližovala od jejích zad a snažila se z její kabelky vytáhnout peněženku. To se jí po opakovaných pokusech nakonec podařilo. Když neznámá žena peněženku získala, z obchodu odešla,“ řekla policejní mluvčí Jana Kroutilová.

„Okradená zákaznice prodejny si vůbec nevšimla, že o svoji peněženku v obchodě přišla, z prodejny odešla a pokračovala v obchodním centru v dalším plánovaném směru, to, že byla okradena, zjistila až později,“ dodala.

Policie by ráda získala více informací o údajné zlodějce. „Žena měla středně dlouhé blond vlasy stažené do copu a na očích nasazené brýle. Oblečené měla modré riflové kalhoty v délce nad kotníky a letní plášť bez zapínání dlouhý ke kolenům s tříčtvrtečními rukávy, který měl nápadný vzor. Přes jedno rameno měla žena zavěšený tmavý batoh.“

autor: mik