Velké Meziříčí žádá ministerstvo dopravy o prominutí poplatku na D1. Kvůli hrozícím zácpám

16. květen 2017
Zprávy z

Už tak složitá dopravní situace ve Velkém Meziříčí se v příštím měsíci ještě zhorší. Kraj totiž začne opravovat most u budovy pošty a pohyb automobilů se uvnitř města prakticky zastaví. Meziříčí se potýká s vysokým počtem řidičů, kteří sjíždějí z D1 a vyhýbají se tak opravovanému úseku dopravní tepny.

Velkomeziříčský místostarosta Josef Komínek (ČSSD) novinářům řekl, že žádá resort dopravy o zrušení dálničního poplatku mezi oběma sjezdy kolem města. Řidičům by se tak v případě totálního kolapsu otevřela cesta, kudy Meziříčí objet. Ministerstvo ale zatím odmítlo. „Budeme samozřejmě žádost opakovat,“ řekl Komínek.

Obyvatele podle něj zatěžuje blízkost dálnice dlouhodobě. Situace se zhoršila kvůli opravám na D1. U Velkého Meziříčí jsou rozestavěny oba úseky, směrem na Lhotku i na Měřín. Připravovaná rekonstrukce mostu se týká silnice II/602, po níž auta při problémech dálnici objíždějí. „Největší strach nemáme z místních, ale z aut, která sjíždějí non-stop z dálnice,“ uvedl místostarosta.

Čtěte také

Most poblíž pošty bude opravovat kraj. Práce za 16,5 milionu korun by měly být provedeny do konce roku. Most, který je ve špatném technickém stavu, dělníci zbourají. Na jeho místě vybudují novou mostní konstrukci, která bude opět dvoupólová.

autor: mik | zdroj: ČTK
Spustit audio