Velká hlava, krátké nohy a dlouhé tělo. Kříženec Boban s energií na rozdávání hledá nového pána

V třebíčském útulku už přes rok žije kříženec, který svůj vzhled pobral hned u několika ras. Jmenuje se Boban a je to velmi energický pes.

Kdo příliš nedbá na správné proporce, najde v Bobanovi nejen výborného hlídače, ale i skvělého kamaráda a parťáka pro svižné procházky.

Velká hlava, dlouhé tělo

„Boban je sedmiletý kříženec bígla. Byl k nám doveden majiteli, kvůli úmrtí jejich rodičů,“ představuje psa ošetřovatelka Lucie Vakulová. Dodává, že za specifickým vzhledem Bobana je zřejmě příměs genů jezevčíka.

Boban má totiž velkou hlavu, dlouhé mohutné tělo a krátké nohy. Přes to všechno je plný energie, a je také v útulku nejčastěji půjčovaným psem na procházky se zájemci z řad veřejnosti.

Rodina, sportovec…

„Půjčují si ho rodiny s dětmi i náš venčitel běžec,“ říká s úsměvem Lucie a vysvětluje, že do útulku pravidelně chodí mladý sportovec, který se psy uběhne i deset kilometrů. To vypovídá i o tom, že je Boban zdravý. Vzhledem k jeho věku a krátkým nohám je třeba hlídat klouby. Proto už v útulku dostává kloubní výživu.

Boban by se, i vzhledem k jeho přemíře energie, hodil k aktivnímu člověku. Nemá problém s jinými psy ani s dětmi. „Spíš ale radši s většími dětmi, protože je někdy hromotluk. Neuvědomuje si svou váhu a sílu,“ upozorňuje Lucie Vakulová s tím, že domácí polehávání pro něj není.

Spustit audio

Související