Vedení fotbalové Jihlavy žádá opakování baráže s Karvinou

11. červen 2019 13:00

Vedení fotbalistů Jihlavy podalo žádost o opakování baráže proti Karviné kvůli chybám rozhodčích. Jejich potrestání považuje za neuspokojivé.

Klub v prohlášení na svém webu uvedl, že Komise rozhodčích Fotbalové asociace ČR se snaží případ zamést pod stůl.

Prohráli 1:2 a pak remizovali

Jihlava úvodní barážový zápas v Karviné prohrála 1:2 a v domácí odvetě remizovala 1:1, takže slezský soupeř uhájil příslušnost v nejvyšší soutěži. Jihlavané se cítili poškozeni několika kontroverzními výroky arbitrů. Proto se nyní dožadují opakování dvojzápasu, nebo alespoň odvetného utkání na Vysočině.

Chyby arbitrů uznala i komise rozhodčích a kvůli špatnému výkonu vyřadila oba hlavní sudí Milana Matějčka a Martina Nenadála z listiny pro příští sezonu profesionálních soutěží. V Jihlavě nepovažují trest za přiměřený.

Prohlášení klubu

„Na první pohled je vyhození rozhodčích rozhodná reakce na skandální způsob, jakým vedli barážová utkání FC Vysočina. Z pohledu našeho klubu však komise rozhodčích obětovala oba rozhodčí (asistentů obou utkání se opatření nijak nedotklo) na časově nespecifikovanou dobu a pouze na oko celý problém vyřešila,“ uvedl klub v prohlášení.

„Pro náš klub však zcela neuspokojivě, když si lze jen stěží představit, že třetí den po skončení baráže mohla komise provést jakékoliv hlubší šetření obou duelů. Naopak postup komise v nás vyvolává jen další pochybnosti a je patrné, že se komise rozhodčích snaží problém bagatelizovat a zamést pod stůl,“ uvedl jihlavský klub.

Konstatoval také, že už před úvodním duelem měl informace o tom, že bude v baráži poškozen. Kontaktoval proto Fotbalovou asociaci ČR, předsedu komise rozhodčích Jozefa Chovance a zástupce Ligové fotbalové asociace. Ředitel klubu Jan Staněk v den utkání mluvil s Chovancem, který ho ujistil, že se Vysočina nemusí ničeho obávat.

Po skončení baráže se druholigový klub v otevřené výzvě dožadoval rozpuštění Komise rozhodčích a vyzval k rezignaci Chovance i místopředsedu Martina Wilczeka. Předseda FAČR Martin Malík to označil za hysterickou, zbytečnou a nekonstruktivní reakci.

zdroj: ČTK
Spustit audio