Ve Žďáru nad Sázavou vznikne lyžařský areál Martina Koukala

25. září 2010

Ve Žďáru nad Sázavou se ještě letos otevře nový lyžařský areál. Centrum pojmenované po žďárském rodáku, mistru světa v běžeckém lyžování Martinu Koukalovi, by mělo nabídnout nejen lyžařskou trať, ale i veškerý servis. K dispozici bude technika na umělé zasněžování a údržbu sněhu.

Víc nám řekl budoucí provozovatel a Koukalův bývalý trenér Jiří Bradáč: "Mechanizace tu bude každý den připravovat 3333 metrů dlouhou trasu, po stranách budou stopy, prostředek bude upraven pro bruslení. V plánech je i snowtubing a další atrakce na sněhu, uvažujeme asi o stometrové sjezdovce s vlekem, to především pro děti." V areálu nedaleko Pilské nádrže bude i veškerý servis pro lyžaře, vzniknout by měla i lyžařská škola. "Začneme s prvními delšími mrazy, když bude příznivé počasí, tak díky novým technologiiím může umělý sníh vydržet i více než 100 dní," doplnil Bradáč.

Ještě v této sezóně by se mělo v novém areálu běžet mistrovství republiky seniorů, další závody sezačnou plánovat až příští rok, protože kalendář závodů se vetšinou sestavuje už v květnu.

Spustit audio