Ve Žďáře nad Sázavou budou dobíjecí stanice pro elektromobily a elektrokola

19. březen 2017
Zprávy z

Ve Žďáře nad Sázavou postaví ještě letos stanici pro dobíjení elektromobilů, elektrokol a elektrokoloběžek. Radnice chce tento druh dopravy podporovat. Dokonce se chtějí spojit s Novým Městem a Bystřicí a ve všech obcích zřídit dobíjení pro elektrické bicykly.

Samotná radnice ve Žďáře, na rozdíl od té třebíčské, zatím elektromobil nemá, pokud ale vznikne potřeba koupě nového automobilu, má starosta Zdeněk Navrátil v plánu právě elektrické vozidlo. „Tohle je první výstřel v elektromobilitě z hlediska Žďáru,“ řekl novinářům starosta Navrátil.

Chce také propojit tři velká města regionu dobíjecími místy pro kola. „Připravujeme projekt, který by propojil všechna tři města dobíjecími stanicemi pro elektrokola,“ potvrdil starosta s tím, že dobíjecí stanice budou u Staré radnice na žďárském náměstí, v novoměstské Vysočina Aréně a v bystřickém turistickém centru Eden.

V samotném Žďáru by ve spolupráci s firmou E-ON vzniknout hned tři dobíjecí místa. Kromě Staré radnice to má být na centrálním parkovišti za náměstím a také u Tálského rybníka.

autor: mik | zdroj: ČTK
Spustit audio