Ve Žďáře má stát další supermarket. Na současném cvičiště autoškoly

10. září 2019 15:00

Žďárská radnice stojí před rozhodnutím, zda povolí nebo znemožní stavbu dalšího obchodního domu. Billa má stát na místě současného cvičiště autoškoly.

Pozemek se nachází v blízkosti fotbalového a hokejového stadionu, haly basketbalistů a tenisových kurtů. Pro povolení stavby obchodu s obytnou částí bude ale nutné změnit v místě územní plán, což zastupitelé zatím neodsouhlasili.

Rychlobruslařský ovál

V blízkosti se nachází také rychlobruslařský ovál, u kterého se dlouhodobě počítá s rozšířením. Podle zástupce developera, který chce obchod stavět, Františka Chrásta, je na ovál vyčleněná rezerva a nová stavba by ho nijak ohrozit neměla.

O co by ale žďárští přišli, to je cvičiště autoškoly. Podle starosty Martina Mrkose by firma byla nucená zaplatit autoškole jiný pozemek a tam vybudovat nové prostory.

Rok 2022

V roce 2022 by developer měl rád hotovo. Vše je ale podmíněné změnou územního plánu, tedy souhlasem zastupitelstva a také vůlí města dotčené pozemky prodat.

Kupříkladu opoziční zastupitel Vladimír Novotný (ČSSD) se obává nárůstu dopravy. Další dosud nezodpovězenou otázkou jsou nová parkovací místa.

autoři: Daniel Zach , mik
Spustit audio