Ve Žďáře havaroval řidič, který měl v krvi téměř čtyři promile alkoholu

11. květen 2017
Zprávy z

Policisté na Vysočině v minulých dnech řešili dvě dopravní nehody silně podnapilých řidičů. K jedné došlo v Humpolci v ulici Kamarytova. Viník měl v krvi přes dvě promile alkoholu a způsobil škodu za více než 70 tisíc korun.

„Řidič osobního vozidla couval z parkovacího stání a přehlédl nákladní vozidlo. Došlo ke střetu, poté řidič osobního vozu zacouval zpět na parkovací stání a přitom narazil do jiného zaparkovaného automobilu,“ popsala policejní mluvčí Dana Čírtková. Řidič nakonec z místa nehody ujel, policisté ho vypátrali na Okružní ulici v Humpolci.

Ke druhé nehodě došlo ve Žďáru nad Sázavou. „Řidič osobního vozidla projížděl po ulici Strojírenská a nezvládl průjezd mírnou levotočivou zatáčkou a postupně narazil do dopravní značky a kovového zábradlí. Policisté zjistili, že za volantem sedí jednašedesátiletý muž,“ dodala Dana Čírtková.

Opakované dechové zkoušky prokázaly, že muž má v krvi bezmála čtyři promile alkoholu. Na místě mu byl odebrán řidičský průkaz a byl převezen k lékařskému ošetření lehčího zranění a k odběru krve.

Kontroly řidičů, zdali neusedli za volant pod vlivem alkoholu nebo jiných omamných a psychotropních látek, patří mezi priority policistů na Vysočině. Zaměřují se na ně denně při běžných službách i při mimořádných akcích.

Spustit audio