Ve Farmaparku Soběhrdy poznáte zblízka zvířata z celého světa. Některá se nechají dokonce i nakrmit

29. srpen 2020

Farmapark Soběhrdy u Benešova ve Středočeském kraji nabízí jedinečný zážitek milovníkům zvířat. Na venkovní ploše 25 hektarů mohou vidět zvířata z celého světa. Každý výběh je věnovaný jednomu kontinentu. Se zvířaty je možné se potkat opravdu nablízko. Na návštěvníky jsou zvyklá a nebojí se přijít je pozdravit.

Zvířata je dokonce možné pohladit i nakrmit. Krmení si můžete koupit v automatech hned u vstupu a o víkendech najdete u každého výběhu i čas, kdy konkrétní zvířata krmí ošetřovatel. Spolu s ním se dostanete do menšího ohrazení, kam se k zábradlí seběhnou všechna zvířata. Každý výběh je upravený tak, aby navozoval přirozený prostor v přírodě.

Ve Farmaparku Soběhrdy si můžete dopřát krátký výlet po všech kontinentech. Z Afriky tu najdete například velblouda jednohrbého, kozu i ovci kamerunskou, velkou pastevní krávu Watusi nebo naopak minikrávy Dahome, které dorůstají jen do výšky necelého metru. Z Asie tu můžete obdivovat velblouda dvouhrbého z Mongolska, vietnamské prase, vodního buvola a mnoho dalších. Za Austrálii samozřejmě nesmí chybět pštros Emu a klokani. Evropu tu zastupuje skotský náhorní skot, shetlandský poník či miniovce z francouzského ostrova Ouessant. Za Jižní Ameriku tu najdete nandu pampového, lamy nebo největší hlodavce světa – kapybaru.

Dráha Safari jeepu vás zavede k výběhu lamy krotké, kde můžete zblízka obdivovat letošní mláďata

Farmapark není jenom o zvířatech

Ve farmaparku jsou k dispozici i různé atrakce pro celou rodinu a vše je možné propojit příjemnou procházkou. K dispozici je tu přibližně pět kilometrů cestiček, kde projedete i s dětským kočárem. Novinkou je levandulová stezka a plovoucí kruhy na rybníce, kde si po chladivé vodní hladině mohou vyjet společně rodiče s dětmi. Další projížďku zajistí Safari dráha farma jeepů, které vás zavezou až k výběhu lamy krotké, kde si zblízka prohlédnete letošní zvídavá mláďata. Oblíbená je i tubingová dráha pro menší i větší děti i velké nafukovací trampolíny.

Vodní kola jsou oblíbenou atrakcí

Pokud nechcete obědvat v místních restauracích, můžete využít vlastní zásoby na ohništi s možností grilování nebo si udělat piknik přímo v trávě. K odpolední siestě jsou k dispozici velké houpací sítě, kam se vejde celá rodina. Areál si samozřejmě nejvíce užijete za hezkého počasí. Ale hlavně děti uvítají návštěvu i za deštivého dne. V kryté herně na ploše tisíc metrů čtverečních je k dispozici dětský ráj plný skluzavek a prolézaček i hřiště pro děti každého věku. Rodiče mohou využít příjemné posezení s občerstvením.

Spustit audio