V Třinci se připravují na mikulášský jarmark. Na své si přijdou hlavně rodiny s dětmi

27. listopad 2017

A je to tady. O tomto víkendu začnou na mnohých místech kraje mikulášské akce. Například v Třinci to bude v neděli 3. prosince jarmark s malými čerty a velkými anděly.

Mikulášský jarmark pro malé i větší děti bude v neděli 3. prosince na náměstí Svobody v Třinci a také v prostorách kulturního domu Trisia. „Venkovní program proběhne na zastřešeném pódiu, takže účinkující vystoupí, i kdyby pršelo. Připraveny budou i stánky na náměstí,“ říká za organizátory akce Lucie Olšarová.

Náměstím bude procházet Mikuláš s čerty i anděly – andělé prý budou obří, protože budou na chůdách. „Děti mohou přijít na vánoční pohádku do divadelního sálu. Představení tam zahraje divadlo Studna,“ zve k návštěvě Olšarová.

Připraveny jsou také nejrůznější workshopy pro rodiny s dětmi. Návštěvníky čeká také Ježíškova pošta, výroba nejrůznějších ozdob, ukázky řemesel. Na 16:30 je naplánováno rozsvícení vánočního stromu a vystoupení Milana Peroutky a kapely Perutě.

autor: Artur Kubica
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.