V Pelhřimově přibývá udání za špatné parkování. Jsou především z přeplněných sídlišť

16. květen 2016
Zprávy z

V Pelhřimově přibývá udání za špatné parkování. Potvrzuje to místní radnice a také policie. Přicházejí především z míst s hustou zástavbou, kde je nedostatek odstavných ploch. Radní o problému ví, letos s tím ale nic neudělají. Nemají totiž dostatek pozemků na stavbu nových parkovišť.

„Tady bydlíme a tady jsem stál, při té silnici. Dvě auta se tam vejdou,“ vypráví pan Ota, který žije v ulici Boženy Němcové. Před domem ale nebývá místo k parkování a tak svůj vůz odstavuje částí na zelené ploše. „Hodně krát za týden, devět let, co tam bydlíme,“ dodává.

Pana Otu, podobně jako desítky dalších lidí z pelhřimovských sídlišť, ale kdosi nahlásil na radnici a přišla obálka s výzvou k zaplacení pokuty.

„Mám zaplatit 400 korun. Při stání nezůstal volný alespoň jeden jízdní pruh široký nejméně tři metry pro každý směr jízdy. Není to ale jen v této ulici, mi bylo řečeno. Míst je víc. Buď je to jeden člověk, který obchází, nemá co dělat a volá, nebo těch lidí je několik,“ myslí si pan Ota.

Stížností je víc, přiznává starosta

Stížnosti převážně končí na pelhřimovské radnici. Ve městě nefunguje obecní policie, případy řeší úředníci sami, nebo státní policie. „Je faktem, že těchto upozornění v poslední době přebývá. A nejvíce jich je právě z ulice Boženy Němcové a okolí,“ přiznává starosta Pelhřimova František Kučera (ČSSD).

„Také na policii chodí upozornění od občanů, že jejich spoluobčané parkují tam, kde to je zakázané. A oni se tím musí zabývat.“

Nová parkoviště budou nejdříve za rok

Pelhřimov má obecně velké problémy s parkováním osobních automobilů. Městu totiž chybí pozemky na stavbu nových ploch. A letos se to nezmění. František Kučera nicméně slibuje nápravu už v příštím roce: „Připravujeme řešení, ale bohužel až v příštím roce. Chceme tam ve dvou lokalitách zvýšit kapacitu parkování o 20 – 30 aut.“

autoři: mik , lam
Spustit audio