V Pelhřimově bude stát třetí garážový dům

15. červen 2018 06:10

Město Pelhřimov připravuje prodej pozemku v Pražské ulici. Společnost MV Plast na něm má postavit garážový dům pro asi šedesát aut. Prozatím jsou ve městě dva. Radnice chce 1200 korun za čtvereční metr.

Nový dvoupodlažní garážový dům bude stát mezi supermarketem Kaufland a sídlištěm. „Situace s parkováním v sídlištích je obecně složitá, věříme, že stavbou garážového domu se zlepší,“ uvedl místostarosta Ladislav Med (ODS).

Šedesát aut pojmou i garážové domy v Dolnokubínské a Táborské ulici. Postavila je společnost INBA, která pak jednotlivé parkovací boxy v domě prodává majitelům aut. V Táborské ulici bude podle Meda možné po úpravě územního plánu zbudovat další parkovací plochy, tentokrát ale v režii města. „Nebude to ale dřív než v roce 2020,“ dodal.

Pozemek v Pražské ulici velký 1200 čtverečních metrů už město jednou soukromému investorovi nabídlo. Znovu měla zájem INBA, pozemek ale nakonec nekoupila.

Město podle místostarosty Meda v minulosti diskutovalo, zda garážové domy nepostaví samo. „Návratnost je ale strašně dlouhá a obecně nejsem zastánce toho, aby město takovýmto způsobem podnikalo,“ řekl.

zdroj: ČTK
Spustit audio