V Pacově někdo soustavně vykrádá kontejnery na textil. Kolem už jsou kamery

25. únor 2021 07:00

Použité oblečení může ještě posloužit, pokud ale někdo soustavně nevykrádá kontejnery na jeho sběr. Své o tom vědí v Pacově.

Nepořádek, oblečení poházené v okruhu desítek metrů. Charita se v Pacově po zkušenostech dala ke každému sběrnému kontejneru kameru.

Všude se to válí…

„Lidi to tady vytahujou, hadry se tady všude válí, tamhle na křoví, no prostě nepořádek. Řekl bych ale, že teď už je to trochu lepší.“ S panem Vladimírem stojíme u jednoho z kontejnerů v Pacově. Bohulibý úmysl, který měl lidem v nouzi pomoci k oblečení, se tam mírně zvrtnul.

„Setkáváme se tam s dlouhodobým nešvarem, do těch kontejnerů někdo leze, jsou takoví hubenější jedinci, musím podotknout v žertu, kteří to vykrádají, rabují a po sobě zanechávají velký nepořádek,“ dodal starosta Lukáš Vlček (STAN).

Kamery a fotopasti

Pacovští proto pořídili kamery a fotopasti. „Můžeme tomu říkat určitý nátlak. Oni to jsou jednotlivci. Za těch několik měsíců jsme to už vysledovali. Chceme s nimi nejprve v dobrém jednat, že tohle si na území našeho města nepřejeme.“

„Nepomůže-li to, budeme to řešit právní cestou,“ upozornil dále starosta Vlček. Kamery a fotopasti jsou jediné řešení. „Snažili jsme se to řešit domluvou, často se setkáte i s agresivnější reakcí.“

Navzdory problémům chce pacovská radnice po městě umístit další kontejnery na použitý textil.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio