V Moravskoslezských Beskydech se vydejte Po medvědích tlapkách. Barevné stezky měří sto kilometrů

25. srpen 2021

Po medvědích tlapkách. Tak se jmenuje celkem šest barevně značených turistických tras, které výletníky zavedou na dobře známá atraktivní místa i skrytá zákoutí pod nejvyššími vrcholy Moravskoslezských Beskyd. Trasy, po kterých se mohou turisté vydat na pohodové procházky, výšlapy i náročnější túry, vytyčili členové spolku Beskydhost.

Jde o různě náročné trasy, které se vinou pod vrcholy Moravskoslezských Beskyd - Lysou horou a Smrkem. Jsou nejen plné krásných výhledů a přírodních zajímavostí, ale také tipů na to, kde se v oblasti Beskyd - od obcí Ostravice, Malenovice až po Frýdlant nad Ostravicí a Čeladnou - ubytovat, dobře najíst i jinak zabavit.

„Se značením jsme začali proto, že jsme chtěli návštěvníkům ukázat i něco jiného, než co je všeobecně známé. Na začátku jsme propojili dvě místa v Ostravici tím symbolem té medvědí hlavy, a protože si to lidé oblíbili, začali jsme to rozšiřovat. Nyní máme šest značených tras, které mají dohromady téměř sto kilometrů,“ říká předseda spolku Beskydhost Vít Březina.

Jednotlivé trasy Po medvědích tlapkách mají nejen své barvy, ale zvířecí maskoty. Kromě medvěda také lišku, jezevce, krkavce, zajíce a čápa. Například Medvědí trasa vede na Medvědí skálu a k Satinským vodopádům. Krkavčí trasa pro změnu k přehradě Šance a na úbočí Smrku a dalších hor. Po Liščí trase se projdete údolím řeky Ostravice až ke Srubu Petra Bezruče.

Po medvědích tlapkách

Součástí celého projektu Po medvědích tlapkách, za který letos spolek Beskydhost získal jedno z ocenění Velké ceny cestovního ruchu, je také celoroční soutěž o pěkné ceny a mapa plná dalších informací a zajímavostí.

Spustit audio